Το γήπεδο

Το παλιό γήπεδο του χωριού προπολεμικά, αλλά και κατά τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια βρισκόταν στο κέντρο του χωριού στο σημερινό δρόμο Εθνικής Αντίστασης και πίσω από τη θέση του Μνημείου ηρώων του Καρά-Ορμάν (που μεταφέρθηκε στον ευρύτερο αυλόγυρο του ναού Αγίων Δημητρίου & Γεωργίου). Το υπερυψωμένο έδαφος γύρω του χρησίμευε ως κερκίδα για τους θεατές. Το παλιό αυτό γήπεδο γνώρισε δόξες με τις επιτυχίες της ομάδας και υπήρξε φυτώριο ποδοσφαιριστών και αθλητών.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1950 θεμελιώθηκε, στον οικισμό της Αγάπης, το νέο γήπεδο των Κυργίων με ψηλό πέτρινο τοίχο. Το Σεπτέμβριο του 1998 στο ανακαινισμένο γήπεδο τοποθετήθηκε χλοοτάπητας επί δημαρχίας Βρακά Ξένου.  Στη συνέχεια κατασκευάστηκαν οι κερκίδες επί δημαρχίας Παπαδόπουλου Νίκου με 350 πλαστικά καθίσματα, σκεπαστό δημοσιογραφικό θεωρείο και αξιοποιήθηκε κατάλληλα ο, κάτω απ’ αυτές, χώρος. Έτσι υπάρχουν αποδυτήρια, γραφείο διαιτητών, γραφείο του Δ.Σ. του Συλλόγου, αποθηκευτικοί χώροι, WC, υπερυψωμένη αίθουσα εκγύμνασης με όργανα γυμναστικής και στο κέντρο ευρύχωρη αίθουσα με το κυλικείο, τα τρόπαια της ομάδας και φωτογραφίες.   Στήθηκε ηλεκτροφωτισμός με  6 κολόνες- προβολείς, για να βοηθά στις νυχτερινές προπονήσεις και όχι μόνο.

1αΤο γήπεδο

 E 1β 1%ce%b3 1ε  1δ  1στ 3 το γυμναστήριο της ΑΕΚ   8  7  5 J   9β 4  F  15η 10  10%ce%b1 28 20  9δ 9γ 21 23 21a  25 27 29 32 31 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.